Syuhada's FotoPage

By: ada mahabbatullah

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[Archive]
Saturday, 22-Jan-2005 00:00 Email | Share | | Bookmark
moon....with respect...

bulan dari teleskop
assalammualaikum....

kali ni aku bukan nak bercerita ttg diri n akiviti aku ari ni..jus nak bg info dari apa yang aku dpt..ilmu kena kongsikan...pesan cikgu aku... jgn kedekut ilmu....
gambar bulan tu aku beli ngan harga seringgit masa pameran astronomi kat usm...malam tu ada byk teleskop yang boleh digunakan secara percuma...malangnya....langit tak de bintang langsung...alhamdulillah, rezeki aku malam tu...aku dapat gak tgk bulan dari teleskop.. apa yang aku nampak sebiji ngan gambar tu...cuma masa aku tgk tu..aku nampak pergerakan awan yang cuba menutupi bulan...ya Allah ..cantik sgt...rasa kagum terhadap kebesaran Allah meluap2...masa tu gak...minat aku terhadap astronomi bercambah..sekejap ja aku dpt tgk bulan tu...seminit kemudian...awan dah lindung....
byk maklumat pasal angkasa aku dpt malam tu....thanks to my friends...syaz n zura yang sudi teman aku ke pameran tu.kami bejalan kaki dari cahaya gemilang ke IK...(cuma budak usm ja tau apa tempat tu )
let's take a look at the description of the moon...

*****EASTERN SIDE OF OUR MOON*********

pic shows the eastern side of our moon taken after
about 7 days after the new moon.The darker parts
show the mare or seas but they are dry.The
brighter parts are the highlands wih mountains
and craters.The craters are caused either by
volcanic activities or impact by asteroids or comes.
Taken with Nikon Coolpix 4500.

p/s.....happy birthday yang ke 27 to my brother... abgpijan


[color=blue]
[/color]


Friday, 21-Jan-2005 00:00 Email | Share | | Bookmark
Salam Lebaran Aidiladha

mentari masih terbit di sebelah timur
assalammualaikum.....firstly....thanks kpd yang sudi membaca celoteh aku kat fotopages ni...aku tgh boring ni...ari ni ari raya aidil adha..ari raya korban...kat taman aku ni dah tumbang seekor lembu yang kurus...hehheee....aku boring bukan sebab raya tak best..tapi mengenangkan aku dah tua dan org pun dah ragu2...ptt ke budak ni dpt duit raya?huh....normallah kan...manusia semakin tua...
hmmm...aku br jerk register fotopages ni..so..pic tak byk g...tgklah kalu aku rajin aku update kan....tgh tunggu faraliza mai ambik aku..kami nak p beraya lah apa lagiik..senang betul kan ada drebar... sori fara...hg drebar tehormat.jgn risau naaaa...

kepada muslimin n muslimat....salam aidil adha...moga erti pengorbanan tesemat kukuh di hati kita....cam lagu P ramleee.....BERKORBAN APA SAJA....HARTA ATAUPUN NYAWA...ITULAH KASIH MESRA...SEJATI DAN MULIA....kasih ku....hidup dan matiku....dunia dan akhiratku..hanya kerana Allah swt..


[Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net